Gå til hovedindholdet

Værdigrundlag

Vores mål er at skabe så gode rammer som muligt for børnenes udvikling og trivsel, således at Solbakken kan være med til at give det enkelte barn en god og tryg hverdag!

Institutions grundlæggende børnesyn er baseret på, at vi voksne er ligeværdige med børnene. Alle børn er forskellige, og derfor har vi den holdning, at for at vi kan møde alle børn ens, skal de mødes ud fra deres forskellige behov.
Hermed er anerkendelse af barnets følelser og selvværd grundlæggende værdier for os. På denne måde tror vi på, at vi skaber gode forudsætninger for, at det enkelte barn kan udvikle sig til at blive selvstændige mennesker med højt selvværd og mod på livet.

Anerkendelse er for os:

• Et ideal, der er værd at stræbe efter.
  • Et samspil hvor barnets har ret til at have sin egen indre oplevelsesverden af følelser, tanker og meninger.
  • En grundlæggende holdning af ligeværd og respekt, som ikke er en metode men et menneskesyn.